Servicii Recuperare Date

ClickTech ofera servicii profesionale de recuperare a datelor pentru toate tipurile de HDD-uri, HDD-uri externe, SSD-uri, Stickuri USB, Carduri Memorie, etc.

 

TIPURI DE DEFECTE PREZENTE LA UN HDD

DEFECT LOGIC – Acest tip de defect este cele mai des intalnit de catre specialistii ClickTech. Hard-diskul este in perfecta stare de functionare, din punct de vedere fizic, doar datele sunt alterate. Acest tip de defect se caracterizeaza prin defectiuni la nivelul partitiilor, formatari sau stergerea accidentala a datelor de pe mediul de stocare.

Cateva exemple des intalnite de defecte logice:

 • stergere fisierelor, a documentelor sau a pozelor in mod accidental
 • formatarea accidentala a partitiei
 • coruperea sistemului de fisiere

DEFECT ELECTRIC – Aceste tip de defectiune poate sa apara la orice tip de hard-disk si este caracterizat printr-o defectiune la nivelul placii electrice a HDD-ului. Defectul poate aparea in urma socurilor electrice sau scurtcircuitelor, in urma carora HDD-ul nu mai este recunoscut in BIOS.

DEFECT FIRMWARE – Recuperarea datelor pentru acest tip de defectiune implica echipamente si experienta deoarece o problema FIRMWARE nu se rezolva prin schimbarea partii electrice. Zona de FIRMWARE a hard diskului reprezinta o informatie care se afla pe suprafata platanelor, nu pe partea electrica a hardului si permite initilializarea si accesarea datelor de pe suprafata hardului.

DEFECT MECANIC – Acestea sunt cele mai grave defectiuni si pot duce la pierderea partiala sau definitiva a datelor. Defectiunile mecanice pot fi identificate dupa „zgomotul” produs de hard-disk. Este recomandat, atunci cand auziti astfel de zgomote sa opriti imediat calculatorul!

Cateva exemple de defecte mecanice :

 • defectarea capetelor de citire/scriere
 • zgarierea platanului
 • deteriorarea motorasului
 • blocarea motorasului in urma unui soc

Informatii utile in cazul in care mediul de stocare nu mai functioneaza corespunzator:

 1. Opriti imediat alimentarea
 2. NU instalati / Reinstalati aplicatii
 3. In cazul in care ati sters din greseala un fisier opriti imediat calculatorul
 4. Nu mutati fisierele
 5. Nu bruscati, desfaceti sau curatati mediul de stocare defect
 6. Nu incercati sa utilizati aplicatii software pentru recupearea detalor